Podgorii / Vie

Codru reprezintă zona centrală a Moldovei și cuprinde masivul principal al plantațiilor de viță-de-vie al țării. Viței i s-a acordat întotdeauna „o potrivire bună între înțelepți și natură”. (Mihail Sadoveanu), conform unor principii dezvoltate si păstrate din generație in generație, din tată în fiu.

Această regiune se distinge prin dragostea si tradiția locuitorilor pentru cultura vinului si a viței de vie. Pantele bine însorite, cu o expunere la soare excepțională, poziționarea fiind Sud – Vestică, determina finețea vinurilor albe, roșii dar și a spumantelor obținute aici.

Solurile sunt extrem de favorabile culturii podgoriilor, cu o textură argiloasă și luto-nisipoasă, bogată în humus și baze schimbătoare, clima temperat continentală, caracterizată în perioada mai - septembrie prin suficiente zile însorite care favorizează creșterea strugurilor și acumularea zahărului. 

Podgoriile se prelucrează după cele mai noi tehnologii, mărind intervențiile în timpul lucrărilor în verde, astfel vița de vie restituie toate caracteristicile solului și energia soarelui. Via ca suprafața ce se mărește anual, ocupând tot dealul care coboară în pante spre văi. 

Poziția fizico-geografică avantajoasă, relieful, clima, dar și tradițiile oamenilor care lucrează în vie influențează incontestabil calitatea strugurilor și a vinului, care poate fi sintetizat ca Terroir.

Calitatea vinurilor

Spumantele Bacio di Bolle sunt o îmbinare armonioasă a valorificării calităților pământului moldovenesc și a profesionalismului echipei de vinificatori și viticultori.

Calitatea vinurilor este cartea de vizită a companiei, menținem această reputație prin inovație și calitate. Sistemul de management al calității și sistemul de management al siguranței alimentelor reprezinta o dovada in acest sens.

În premieră, în Moldova am produs și primul spumant autohton cu particule de aur alimentar – Bacio di Bolle Grand Cuvee Gold (23 carate) – un adevărat tribut al vinificației.

Tehnologie

Îmbinăm tradiția milenară cu promovarea celor mai avansate sisteme. În ultimii ani, compania a implementat investiții substanțiale cu companii de top din Italia, Germania, Suedia. Aceste investiții au mărit capacitatea stației de îmbuteliere, au modernizat instalațiile de răcire, sărurile de tartru, mustul centrifugii, depozitarea cerii etc.

Specialiștii noștri lucrează în laboratorul vinăriei pentru a obține produsul finit de cea mai înaltă calitate.